E-NET

Oперативни системи

OFFICE 365

Office 365 е cloud-powered платформа. Најновите апликации за продуктивност се: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneDrive, Microsoft Teams и многу повеќе.
Можност за инсталирање на компјутери, Mac, таблети и телефони. Ажурирањата и надoградбите на функциите не се достапни на друго место.

Microsoft Word е моќен софтвер кој овозможува креирање на прекрасни документи секогаш и секаде.

Microsoft PowerPoint е моќен софтвер за презентации кој овозможува креирање на влијателни слајдови.

Microsoft Excel е софтверска програма за табеларни пресметки, моќна алатка за визуелизација и анализа на податоци.

Оutlook e дизајниран за да биде најпристапно сандаче за секого со гласовна навигација и други помошни уреди 

Select a shortcode

Програмирање

Роботика

Роботиката е наука која го проучува дизајнот, производството и продажбата на роботите. Роботиката бара огромно познавање од областите:

Ардуино

Arduino е електронска платформа со отворен код заснована на лесенo користење хардвер и софтвер. Плочите на Arduino можат да читаат влезови – светлина на сензор, прст на копче и др.

Расбери пи

Raspberry Pi е серија на мали компјутери со една плоча.Raspberry Pi се користи за:

  • Изработка на десктоп компјутер
  • Овозможување користење медиуми
  • Контрола на IoT роботи
  • Дејствува како сервер за печатач
  • Замена на веб-сервери

Section Title

Нашиот национален шампион кој ќе ја претставува нашата земја на глобалните натпревари Microsoft Office Specialist (MOS)

Нашиот национален шампион кој ќе ја претставува нашата земја на глобалните натпревари Microsoft Office Specialist (MOS) Поминаа долги две години во кои бевме приморани овој натпревар да го...

58-миот Државен натпревар на младите истражувачи „Наука на млади“

58от Државен натпревар на млади истражувачи – Наука на млади. Честитки до сите ученици кои го претставуваа ОСТУ НАЦЕ БУЃОНИ на 58от Државен натпревар на млади истражувачи – Наука на...